Meerderheid Cranendonckers wil verbod op zelf vuurwerk afsteken

Foto: Pixabay

Een meerderheid (66 procent) van de Cranendonckers is voor een verbod op het zelf vuurwerk afsteken. Dat blijkt althans uit onze poll.

Deze Facebook-poll is ingevuld door zo’n 780 mensen, vrijwel allemaal volgers van onze pagina. 34 procent daarvan wil geen verbod op zelf vuurwerk afsteken. “Vuurwerk afsteken op de afgesproken tijdstippen moet kunnen. Handhaving tegen de overtreders moet beter en zwaarder bestraft worden”, is een van de reacties onder het bericht.

Toch is een ruime meerderheid voor het afschaffen van die mogelijkheid. “Ik ben voor vuurwerk op één plaats met aansluitend feest voor degene die interesse hebben”, zegt iemand. Ze doet direct een suggestie. “Bij de Zuiderpoort is genoeg plek, goede feestlocatie. Scheelt een hoop zooi en fijner voor de huisdieren.”

De vraag om een algeheel vuurwerkverbod rijst sinds afgelopen jaarwisseling. Rotterdam stemde dinsdag als eerste grote stad in voor een verbod. Op landelijk vlak wordt vooral gediscussieerd over een verbod van riskant vuurwerk. “Ik snap heel goed dat je er klaar mee bent, als je leest over vuurwerk dat naar agenten en naar een rouwstoet wordt gegooid, als je jezelf niet meer veilig voelt in je eigen buurt. Ik voel dat eerlijk gezegd ook”, zegt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Er is nu in de Tweede Kamer een kleine meerderheid die knalvuurwerk en vuurpijlen wil verbieden.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl