Snertwandeling van IVN door de Buulderbergen op 12 januari

De jaarlijkse snertwandeling van het IVN
De jaarlijkse snertwandeling van het IVN
Foto: IVN

De frisse nieuwjaarslucht opsnuiven tijdens de IVN snertwandeling is een jaarlijkse traditie, dit jaar op 12 januari 2020. De Wandelwerkgroepleden hebben een leuke wandeling voorbereid in natuurgebied Buulderbergen.

De start is om 13.30 uur, precies op de grens van Brabant en Limburg aan de Geuzendijk in Budel. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur, met onderweg een korte pauze met erwtensoep.

Defensie is eigenaar van de Buulderbergen. In het gebied vinden nog steeds militaire oefeningen plaats, vaak met tanks. Die zware voertuigen zorgen ervoor dat grote delen van het gebied open stuifzand blijven. Je zal kunnen genieten van mooie bossen en heidegebieden, een licht golvend terrein, prachtige vergezichten en hopelijk mooi winterweer.

Gidsen

De snertwandeling is een doorstapwandeling, er wordt niet steeds stilgestaan om uitleg te geven over het gebied. Natuurlijk kun je wel van alles te weten komen: loop dan in de buurt van de gidsen.

Voor rolstoelen en kinderwagens is het terrein helaas totaal ongeschikt. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Meer info? Bel 0495- 592276.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl