‘Wake up, gemeente Cranendonck’: Inwoners willen maatregelen na ongevallen op Budelse kruising

Foto: Harm van Leuken

Tal van inwoners vragen om maatregelen van de Cranendonckse politiek na het verkeersongeval in Budel op donderdagavond. Op de kruising van de Deken van Baarsstraat en Burgemeester van Houtstraat botsten twee auto’s. “Tijd voor een rotonde”, zegt een van de reageerders op Facebook.

Op de kruising van de Deken van Baarsstraat en de Burgemeester van Houtstraat in Budel zijn donderdagavond rond 18.05 uur twee auto’s gebotst. De inzittenden raakten niet gewond. De voertuigen zijn flink beschadigd. Het ging waarschijnlijk fout bij het voorrang verlenen.

Onder het Facebookbericht van Cranendonck Nieuws vragen meerdere mensen om actie van gemeente Cranendonck. Zo zeggen sommigen dat er verkeerslichten geplaatst moeten worden of dat er op een andere manier voor moet worden gezorgd dat de kruising veiliger wordt. “Permanentte snelheidscontrole is daar zeker van toepassing”, zegt een van de personen. Een ander: “Ze moeten het heel anders maken daar.”

Tekst gaat verder onder de foto

Ongeval Kruising Deken van Baarstraat Burgemeester Van Houtstraat Budel - Harm van Leuken

Een van de mensen die op de Facebookpost reageert, zegt dat zelfs haar 9-jarige zoontje niet begrijpt waarom er geen stoplichten staan bij het kruispunt. “Tja jongen, dat begrijp ik nou ook niet”, antwoordt de moeder. Anderen pleiten voor bloembakken, die de automobilisten zou moeten afremmen. “Iedereen weet dat het een gevaarlijke kruising betreft. Tijd voor maatregelen.” Zo wordt er ook gepleit voor een rotonde, al lijkt daar op dit punt niet genoeg ruimte voor te zijn.

Toch noemen anderen het simpelweg de schuld van de weggebruikers. Die zouden te roekeloos rijden en niet de tijd nemen om even links en rechts te kijken voordat ze oversteken. Wat denk jij? Praat mee via onze Facebook, Twitter of Instagram.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl