Ode aan Leonard Cohen in De Smeltkroes

Foto: De Smeltkroes

De Smeltkroes presenteert aanstaande zaterdag 14 december een optreden van Ernest Beuving and Friends. Op deze avond wordt een ode aan Leonard Cohen gebracht.

Via Maarheeze.nu

Drie jaar geleden overleed de Canadese zanger, dichter en componist Leonard Cohen. Cohen is bekend van zijn karakteristieke, donkere stemgeluid in het algemeen, en de wereldberoemde nummers Suzanne, So long, Marianne en Hallelujah in het bijzonder. Op zaterdag 14 december blikt zanger en cabaretier Ernest Beuving in De Smeltkroes met het theaterconcert So Long, Cohen terug op diens rijke oeuvre.

Leonard Cohen, die dit jaar 85 zou zijn geworden, was van oorsprong dichter. Zijn liefde voor folkmuziek maakte dat hij de gitaar ter hand nam en popsong ging schrijven, waarna hij het onwaarschijnlijke aantal van 25 albums uitbracht. Eind november is bovendien het postuum album Thanks for the dance uitgekomen, met niet eerder uitgebrachte songs, geproduceerd door Cohen’s zoon Adam. Naast zijn poëtische teksten was en bleef zijn handelsmerk vooral zijn stem: donker, melancholiek en breekbaar.

Terugblikken

Ernest Beuving brengt op zaterdag 14 december in een sfeervolle, ongedwongen setting een ode aan Cohen in zijn theaterconcert So long, Cohen. Hij wordt hierbij terzijde gestaan door schrijver en verteller Bas Steman, (bas)gitarist Tom Klein en de zangeressen Marlies Claasen en Ariane Greep. Samen kijken ze terug op Leonard Cohen’s leven en werk, waarbij Ernest al imiterend en persiflerend ook nog een paar karikaturale tafelgenoten laat ‘aanschuiven’ zoals Maarten van Rossum, Nico Dijkshoorn en dominee Gremdaat.

Kaartjes voor dit concert zijn á 17 euro verkrijgbaar via de site van De Smeltkroes (www.de-smeltkroes.nl), per mail via [email protected] of aan de kassa voorafgaand aan de voorstelling, die start om 20:30 uur.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl