Eerste fase herinrichting Stationsstraat-Sterkselseweg in Maarheeze afgerond

Foto: Gemeente Cranendonck

De afgelopen periode is hard gewerkt om de eerste fase van de herinrichting Stationsstraat-Sterkselseweg in Maarheeze gereed te maken. De aannemer heeft het werk eerder opgeleverd dan gepland. Er is een gescheiden rioolstelsel aangebracht, het wegprofiel is veranderd en de verkeerssituaties zijn overzichtelijker gemaakt.

Nieuw zijn de rode fietssuggestiestroken en de veiligere oversteekplaats voor fietsers nabij de kruising Stationsstraat-Sterkselseweg. Daarnaast is het wandel- en fietspad richting Kijkakkers nabij de kruising Sterkselseweg-Vogelsberg overzichtelijker gemaakt voor de verschillende weggebruikers. Het kruispunt Sterkselseweg-Vogelsberg is voorzien van drempels. Deze drempels zorgen voor een gewijzigde voorrangssituatie en verbeteren de veiligheid. Om de weggebruikers hierop te attenderen, worden er tot het einde van het project attentieborden geplaatst.

Naast de herinrichting van de bovenzijde is er ook ondergronds het nodige werk verzet. Een nieuw vergroot en gescheiden rioolstelsel zorgt ervoor dat de kern van Maarheeze klaar is voor de weersomstandigheden van de toekomst. In de komende fase, fase 2, wordt ook gekeken welke panden afgekoppeld willen worden. Afkoppelen is belangrijk omdat zo verspilling van schoon regenwater én overbelasting van het riool bij hevige regenbuien voorkomen wordt. Het daadwerkelijk afkoppelen vindt plaats na oplevering van fase 2.

Start tweede fase

De tweede fase van de herinrichting gaat van start op 13 januari. Tijdens de feestdagen is het centrum van Maarheeze dus goed bereikbaar. Fase 2 start op de kruising Stationsstraat-Moonslaan. Gedurende de werkzaamheden wordt de kruising Stationsstraat-Moonslaan enkel afgesloten in de richting van de Stationsstraat; de overige richtingen blijven toegankelijk.

De aannemer graaft ter voorbereiding – in de periode tot de werkelijke start – enkele proefsleuven graven om de ligging van kabels en leidingen te controleren. Meer informatie over het project herinrichting Stationsstraat vindt u op www.cranendonck.nl.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl