Verhuur je een kamer of woning in Cranendonck? Lees dit dan even

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Op 17 september 2019 nam de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit waardoor het niet meer mogelijk is om het gebruik van een woning te wijzigen naar andere woonvormen dan de huisvesting van één huishouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kamergewijs verhuren van een woning of ander pand, of een gedeelte daarvan aan iemand buiten uw familie.

Een huishouden wordt gezien als ‘één of meer personen die een gezamenlijke huishouden voeren, waarbij sprake is van continuïteit in samenstelling en onderlinge verbondenheid’.

  • Om woningen kamergewijs of gedeeltelijk te kunnen gaan verhuren is voortaan een vergunning nodig. In het voorbereidingsbesluit is aangegeven onder welke voorwaarden de vergunning verleend kan worden.
  • De gemeente bereidt een nieuw bestemmingsplan voor dat voor alle kernen gaat gelden. Hierin worden bestaande locaties met kamergewijze bewoning meegenomen. Als we de locatie niet meenemen, dan is na de vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan kamergewijze bewoning niet (meer) toegestaan zonder vergunning.

Wat moet u doen?

Verhuurt u op dit moment kamers of een gedeelte van uw woning? Meld uw locatie dan bij de gemeente. Dat kan eenvoudig online.

Online regelen

Wij nemen aan de hand van uw melding contact met u op. De gemeente gaat na of uw locatie voldoet aan de huidige regelgeving en neemt de locatie op in het nieuwe bestemmingplan. Dat zorgt ervoor dat de bestaande situatie, ook in de toekomst, legaal blijft.
Voldoet uw locatie op dit moment niet aan de bestaande regelgeving? Dan bekijken we samen of de locatie gelegaliseerd kan worden.

Wat als u niet reageert?

Onbekende bestaande locaties die niet gemeld worden, kunnen we niet opnemen in het nieuwe bestemmingsplan. Dat betekent dat ze vanaf de inwerkingtreding van het nieuwe plan illegaal zijn. De gemeente treedt op die locaties handhavend op.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl