Staatssecretaris bezoekt azc Budel: ‘Ik maak me zorgen’

Foto: Gemeente Cranendonck

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Ministerie van Justitie en Veiligheid) heeft een bezoek gebracht aan het asielzoekerscentrum (azc) in Budel. Daarnaast waren vier Brabantse burgemeesters, waaronder ‘onze’ Roland van Kessel, en commissaris van de Koning Wim van de Donk aanwezig in Cranendonck. Zij spraken over de aanpak van overlastgevende asielzoekers.

“Overlastgevende asielzoekers ondermijnen het draagvlak voor de opvang van asielzoekers in Nederland. Ik maak me daar zorgen over”, zo zegt Broekers-Knol op haar Instagram. “Samen kijken we nu naar aanvullende maatregelen om de situatie de komende periode te verbeteren.”

Tekst gaat verder onder de Instagrampost

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Overlastgevende asielzoekers ondermijnen het draagvlak voor de opvang van asielzoekers in Nederland. Ik maak me daar zorgen over, net als de vier Brabantse burgemeesters en de Commissaris van de Koning, die ik vanmorgen in de gemeente Cranendonck sprak. Er gebeurt al veel tegen overlastgevers. Zo zijn er drie ketenmariniers, die zich vooral in Ter Apel en Cranendonck inzetten om overlast terug te dringen. Daarnaast is er een Top X-aanpak, waardoor de zwaarste groep overlastgevers goed in beeld is. Ook de gemeenten, de politie en het COA zetten zich in om de problemen terug te dringen. Samen kijken we nu naar aanvullende maatregelen om de situatie de komende periode te verbeteren. . #cranendonck #budel #coa #asielbeleid

Een bericht gedeeld door Ankie Broekers-Knol (@ankiebroekersknol) op

“Er gebeurt al veel tegen overlastgevers”, vertelt de staatssecretaris. “Zo zijn er drie ketenmariniers, die zich vooral in Ter Apel en Cranendonck inzetten om overlast terug te dringen. Daarnaast is er een Top X-aanpak, waardoor de zwaarste groep overlastgevers goed in beeld is. Ook de gemeenten, de politie en het COA zetten zich in om de problemen terug te dringen.”

‘Zurigheid en frustratie’

Ketenmarinier Jur Verbeek gaat aan de slag in Maarheeze om de overlast van asielzoekers aan te pakken. “Ik merk veel zurigheid en frustratie. Daar moet een eind aan gemaakt worden. Ze moeten met hun poten van andermans spullen afblijven.” Meer hierover lees je HIER.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl