Voetjesactie tegen inbrekers in Soerendonk: ‘Binnen tien minuten zes keer prijs’

Foto: Twitter @brigadierCRAmsg

De politie heeft samen met Dorpsraad Zurrik en buurtpreventie een Voetjesactie gehouden in Soerendonk. Dat houdt in dat ze een rondje door het dorp lopen en checken of inwoners inbraakbestendig zijn. Uit een tweet van buurtbrigadier Henk van den Berg blijkt dat er nog werk aan de winkel is.

Zo zegt hij op Twitter dat ze binnen tien minuten al zes keer ‘prijs hadden kunnen hebben als inbreker’. “We zijn diverse onveilige situaties tegen gekomen die voor het dievengilde te gemakkelijk maken”, zegt hij verder op Twitter. “U kunt daar zelf veel aan doen.”

En daarom organiseren de dorpsraad, buurtpreventie en politie een preventieavond in Soerendonk. Deze vindt aanstaande dinsdag 3 december plaats in buurthuis Den Donck. Het start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De organisatoren geven hierbij praktische tips om inbraak te voorkomen.

App

Henk van den Berg namens de politie, Michiel Schumm namens Brabant Veilig en Harm van Leuken namens Buurtpreventie Cranendonck komen uitleggen wat er is geconstateerd. Maar ook wat eraan gedaan kan worden om het inbrekers moeilijker te maken en hoe iedereen via een preventie-app de waakzaamheid en alertheid kunnen verbeteren.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl