Boek over Budel-Schoot: een ode aan het dorp en haar inwoners

Foto: beeldentemmers.nl/schoot

Op 3 december verschijnt het boek ‘Schoot!’, portret van een dorp. 180 pagina’s zwart-witfotografie over het leven in het grensdorp Budel-Schoot.

Kunstenaar Angeline Maas groeide op in het dorp. Ze liep al een aantal jaren rond met het idee een portret te maken van het dorp waar ze haar jeugd doorbracht. “Schoot is een bijzonder gewoon dorp, zoals er zoveel zijn in Nederland”, zegt Maas. “De schoonheid vinden in het alledaagse, het voor de hand liggende en je laten verrassen door wat je denkt te kennen maar waar toch nog veel nieuws te ontdekken is blijft voor mij als kunstenaar een belangrijk uitgangspunt.”

Samen met Jorrit de Kort ging ze de straat op, op zoek naar alles wat hun oog en aandacht kon vatten. Dit boek is een ode aan het dorp, haar inwoners, maar ook een oproep om eens met een andere blik te kijken naar de wereld om je heen.

Het boek is verkrijgbaar via www.beeldentemmers.nl/schoot en vanaf 3 december bij PLUS-supermarkt in Budel-Schoot. Het boek wordt gepresenteerd tijdens de uitvoeringen van Schootitief op 20 en 21 december.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl

Boek Budel-Schoot - beeldentemmers.nl/schoot