Eerste maatregel genomen tegen overlast asielzoekers in Maarheeze

Burgemeester Van Kessel en Enrico van Gansewinkel
Burgemeester Van Kessel en Enrico van Gansewinkel
Foto: Jos Meusen

Als antwoord op de verzoeken van het winkeliersplatform in verband met de ervaren overlast rondom asielzoekers, neemt de gemeente in het centrum Maarheeze een aantal maatregelen. De eerste is afgelopen maandag al ingegaan, met het verplaatsen van de kledingcontainer.

“De start is gemaakt, nu doorpakken”, aldus Enrico van Gansewinkel, bestuurslid van het Winkeliersplatform Maarheeze tijdens het lichten van de kledingcontainer achter de Jumbo en Lidl. Van Gansewinkel en burgemeester Roland van Kessel zijn komen kijken hoe de container van zijn plaats is gelicht en naar het terrein van de brandweer is gebracht. Hier krijgt het een nieuwe plek bij de twee kledingcontainers die daar al aanwezig zijn. Op een later moment zullen de containers mogelijk op een andere passende locatie geplaatst worden.

Op donderdag 21 november volgt de tweede maatregel. Dan wordt de verlichting in de winkelstraat vervangen door witte lampen, wat helderder licht geeft en het zicht vergroot. Deze elf tijdelijke armaturen worden geplaatst inclusief een extra lichtmast tegenover de ingang van de Lidl. De definitieve verlichting zal over drie maanden geplaatst worden, als de bestelde armaturen binnen zijn.

Ketenmarinier

De ketenmarinier zal op korte termijn wekelijks in het centrum van Maarheeze aanwezig zijn. Hierdoor kan hij zelf makkelijker contact leggen met inwoners en winkeliers. Door dichter in de buurt te zijn, is hij ook makkelijker te benaderen en meer beschikbaar voor mensen die daar behoefte aan hebben. De verwachting is dat hij op een locatie in het centrum komt te zitten.

Enrico van Gansewinkel, bestuurslid van het winkeliersplatform, zegt hierover: ”Fijn dat deze week de start gemaakt is met de kledingcontainer. Wij hebben verder begrepen dat de ketenmarinier minimaal één keer in de week erbij komt zitten in het centrum van Maarheeze. Dat is ook top. En dan samen met de gemeente en het COA de lijntjes kort houden en doorpakken waar nodig.”

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl