Frans Valkenburg uit Maarheeze 104 geworden: ‘Af en toe een borreltje’

Frans Valkenburg (r) proost met burgemeester Roland van Kessel
Frans Valkenburg (r) proost met burgemeester Roland van Kessel
Foto: Maarheeze.nu

Frans Valkenburg uit Maarheeze viert dinsdag zijn 104de verjaardag. De oudste inwoner van Cranendonck geniet nog een goede gezondheid en heeft in het weekend zijn verjaardag al gevierd met kinderen, klein- en achterkleinkinderen.

Via Maarheeze.nu

Valkenburg woont nog in zijn eigen huis in Maarheeze. Dankzij de steun en hulp van zijn kinderen en Zuidzorg redt hij zich prima. Hij gaat nog elke week zwemmen en woont de muzikale activiteiten van zijn kinderen en kleinkinderen zoveel mogelijk bij.

Vorige week was hij nog aanwezig bij het concert van de Poort van Brabant, waar zijn twee zonen Jan en Theu jubilaris waren en zijn kleinkinderen Ellen, Matthijs en Sanne de sterren van de hemel zongen. Valkenburg heeft een muzikale familie. Dat resulteerde in een heus familieorkest, waarin hijzelf de bekkens bespeelt.

Burgemeester Roland van Kessel bracht dinsdag een bezoekje aan de jarige, die samen met hem een lekker borreltje dronk op zijn eigen ‘benkske’ in Maarheeze. Dat bankje is gemaakt toen hij 100 werd. Hij is, in prachtig mozaïk, erop afgebeeld als melkende boer.

‘Gewoon genieten’

Gelukkig staat het vlakbij zijn huis op de kruising bij café Ons Lieske. Hierop kan hij alles goed in de gaten houden. Hoe hij zo oud is kunnen worden? “Gewoon genieten, doorgaan met ademen en af en toe een borreltje”, vertelt Valkenburg.

Vandaag op verjaardagsvisite bij de heer Valkenburg. Met een leeftijd van 104 jaar is hij de oudste inwoner van…

Geplaatst door Roland van Kessel op Dinsdag 19 november 2019

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl