Prijzenpakker Prowise! Alwéér een nominatie voor het Budelse bedrijf

Foto: Prowise

De Prowise MOVE-camera is genomineerd voor een prestigieuze Bett Award. Het is het vijfde jaar op rij dat het Budelse educatiesoftwarebedrijf tot de finalisten behoort.

De Bett is de belangrijkste onderwijstechnologiebeurs ter wereld. “We zijn enorm trots dat we door de internationale vakjury zijn beloond met een finaleplek in de categorie ‘Digital Devices’”, zegt Jesper Kuijpers, Senior Content Manager bij Prowise.

Met de Prowise MOVE-camera verovert bewegend leren een vast plekje in het klaslokaal. Leerlingen leren met educatieve games op het Prowise Touchscreen, zonder het scherm fysiek aan te raken. Al spelende worden ze gemotiveerd om veel te bewegen. Onder bewegend leren verstaan we het fysiek bewegen in de klas tijdens cognitieve leeractiviteiten. Dit heeft een positieve invloed op de leerresultaten.

De camera registreert, in combinatie met techniek in het scherm, de bewegingen die je maakt. Van deze gegevens wordt een 3D-beeld van jou gevormd waardoor het scherm je bewegingen kan volgen en weergeven op het Touchscreen. Prowise heeft voor MOVE volledig in eigen beheer educatieve games ontwikkeld. De games zijn speciaal voor het onderwijs gemaakt en triggeren leerlingen om veel te bewegen terwijl ze bezig zijn met cognitieve leeractiviteiten.

Bekijk hieronder een voorbeeldvideo. Tekst gaat verder onder de video.

“De aankomende weken gaan we de eerste scholen in Nederland voorzien van deze nieuwe gadget voor bewegend leren”, vertelt Kuijpers. “We hopen daarnaast uiteraard er 22 januari 2020 met de award vandoor te gaan.”

Prowise MOVE Camera Nominatie Bett Awards - Prowise
De Prowise MOVE-camera

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl