Sv Budel op weg naar volledig rookvrij sportpark

Foto: Pixabay

Ook sv Budel is op weg naar een rookvrij sportpark. Er wordt niet meer gerookt op het sportpark als de jeugd bezig is met trainingen, wedstrijden of nevenactiviteiten. “Hiermee wil de voetbalclub het goede voorbeeld geven aan kinderen en neemt sv Budel haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om op weg te gaan naar een rookvrije generatie”, zegt de organisatie.

Op de accommodatie zijn vorige week borden met de tekst ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ opgehangen. “Laten we met z’n allen het goede voorbeeld geven.”

Steeds meer sportverenigingen worden rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Veel kinderen brengen een groot deel van hun tijd door op de sportvereniging. “Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals sporters, trainers en ouders. Met een rookvrij sportpark geef je het goede voorbeeld aan kinderen en voorkom je bovendien het schadelijke meeroken. Sporten en roken passen gewoonweg niet bij elkaar.”

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken. De organisatie wil ervoor zorgen dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat samen het goede voorbeeld gegeven wordt en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Zo draagt een rookvrij sportpark bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl