Burgemeester Van Kessel ontbijt met kinderen van De Schatkist

Burgemeester Roland van Kessel schuift aan bij de kinderen van De Schatkist
Foto: Jos Meusen

Burgemeester Roland van Kessel schoof donderdagochtend aan bij de kinderen van basisschool De Schatkist in Budel. Dit bezoek vond plaats in het kader van de Week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt.

En samen met de kinderen heeft Van Kessel heerlijk ontbeten. Om 8.30 uur is de burgemeester enthousiast ontvangen in de hal van De Schatkist, waar alle kinderen aan het zingen waren. Daarna is hij met groep 7 gaan ontbijten, terwijl in alle andere groepen tegelijkertijd ook een ontbijtje is genuttigd.

Na het spelen van de Ontbijtquiz is iedereen naar buiten gegaan om onder leiding van een personal trainer een work-out te doen. Het sporten vond plaats op het vernieuwde plein van de school. De Schatkist en de burgemeester gaven hiermee aan dat het voor iedereen belangrijk is om gezond te eten en te bewegen.

Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt vond donderdag in zo’n 250 gemeenten plaats en is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dit schenkt, voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal, aandacht aan een goede start van de dag. Die aandacht vindt de organisatie nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0