Politiebureau Maarheeze minder vaak open

Het politiebureau in Maarheeze
Foto: Google Streetview

Het politiebureau in Maarheeze is minder vaak open: nog maar drie dagen per week. Het aantal dagen is teruggebracht, omdat op andere plekken in het land agenten ingezet moeten worden. Dat is bekendgemaakt tijdens de commissievergadering, afgelopen dinsdagavond.

Afgelopen zondag uitte burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard zijn zorgen over een ‘politietekort’. In het programma KRAAK. van Omroep Brabant vertelde hij onder meer dat het gaat om veertig mensen van de politie die elders worden ingezet. “In mijn regio ben ik vijf mensen kwijt”, zegt Ederveen in het tv-programma. “Dadelijk zit er nog maar drie dagen in de week iemand achter de balie op het politiebureau in Valkenswaard.” Dat is in Cranendonck nu dus werkelijkheid. Daar voegt Ederveen aan toe: “De politie moet binnen een kwartier ter plekke kunnen zijn. Dat komt nu onder druk te staan.”

Roland van Kessel, burgemeester van Cranendonck, zegt echter dat de inwoners zich geen zorgen hoeven te maken over hun veiligheid. Op momenten dat er geen agenten op het bureau aanwezig zijn, zijn die namelijk in de wijk actief. De gemeente heeft zelf geen invloed op het terugdringen van de openingstijden van het bureau in Maarheeze.

Extra bescherming rechters en advocaten

Dat er elders in Nederland politiemensen nodig zijn, komt door de extra bescherming voor rechters en advocaten. Na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum is hier meer aandacht voor.

Het politiebureau in Maarheeze is voortaan open op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0