Boer-gondisch Cranendonck: Thee van Zurrikse bodem

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Wil je meer te weten komen over producten die geproduceerd worden op Cranendonckse bodem? Dat kan tijdens Boer-gondisch Cranendonck. Boeren en agrarische ondernemers uit Cranendonck vertellen vol passie over hun product. Om het geheel compleet te maken mag je ook proeven van de producten, om zo niet alleen je kennis te vergroten, maar ook je smaak te prikkelen.

In deze lezing en proeverij komt Linda Cebrian-Rampen van theeplantage Het Zuyderblad uit Soerendonk vertellen over thee.

Thee is één van de meest gedronken dranken te wereld. Maar wat drinken we dan precies als we het hebben over groene of zwarte thee? Linda neemt je mee in de geschiedenis. Ze vertelt over de verschillende theesoorten, productieprocessen en hoe je ze kunt herkennen. Uiteraard zal ze ook over haar eigen theeplantage vertellen.

Tijdens haar lezing proef je verschillende theeën in combinatie met een klein hapje. Door de nu nog beperkte oogst van de plantage zelf is het tijdens de proeverij niet mogelijk om haar eigen Zuyderblad-thee te proeven. Ben je hier toch nieuwsgierig naar, dan kun je hem proeven bij restaurant de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven.

Roltrap in Hongkong

Linda is een grote theeliefhebber die opgroeide op de boerderij van haar ouders in Soerendonk. Tijdens haar huwelijksreis besloot ze op een roltrap van het vliegveld in Hongkong, met een tasje Chinese thee in haar hand, dat ze een eigen theeplantage wilde beginnen.

Haar gedachte om een theeplantage te beginnen kan ze inmiddels loslaten, want ze hééft nu haar eigen plantage: Het Zuyderblad, de eerste theeplantage in Nederland. De plantage heeft op dit moment drie theetuinen. Naast het verbouwen van de thee, vindt hier ook het volledige productieproces plaats en kun je er terecht voor allerhande activiteiten, waarbij de thee altijd centraal staat.

Deze lezing en proeverij vindt vandaag (26 oktober) plaats van 10.30 uur tot 12.30 uur in de bibliotheek in Budel.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl