Zanger Wesley gaat in tv-programma op smokkelpad in Cranendonck

Foto: Goud van Brabant

Wist je dat in Cranendonck en omgeving flink gesmokkeld werd in de jaren ’50 en ’60? Allerlei goederen werden illegaal de grens met België overgebracht. In het tv-programma Goud van Brabant, zaterdag 26 oktober op Omroep Brabant, ontdekt zanger Wesley het smokkelverleden van de provincie.

Wesley neemt je in het tv-programma mee naar het Smokkelmuseum in Budel waar hij in de geschiedenis duikt van de smokkel in Brabant. Zo gaat hij met een smokkelauto op pad in Cranendonck. Ook ontmoet hij een oud-smokkelaar en oud-douanebeambte, die met hun spannende verhalen het smokkelen van vroeger weer tot leven wekken.

Daarbij komen nog andere verhalen uit het rijke Brabantse verleden in het tv-programma aan bod. Stichting Nieuwe Helden voert samen met Erfgoed Brabant het project Goud van Brabant uit in opdracht van de provincie Noord-Brabant en Omroep Brabant.

Kijk vanaf 19 oktober a.s. elke zaterdag op Omroep Brabant naar een nieuwe aflevering van Goud van Brabant. Elke aflevering wordt vanaf 18 uur ieder uur herhaald. Meer informatie: goudvanbrabant.nl.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl