Nieuwe Facebookgroep laat Cranendonckers eten inzamelen voor elkaar

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

De Facebookgroep PRAKKIE over in CRANENDONCK is een nieuw initiatief van Miranda Dekker-Hendriks uit Budel. “Niet iedereen komt in aanmerking voor de Voedselbank. Hoe mooi is het dan dat we elkaar kunnen helpen?”

Het idee is niet nieuw. “Maar het is wél nieuw in Cranendonck”, zo benadrukt Miranda. “Dit soort groepen ontstaan steeds meer in Nederland. Veel mensen zijn genoodzaakt om te bezuinigen. In sommige gevallen moeten mensen helaas gebruikmaken van de Voedselbank. Helaas komt niet iedereen hiervoor in aanmerking, maar moeten ze wel alle eindjes aan elkaar knopen.” Met deze groep wil Miranda mensen in Cranendonck stimuleren om niet het eten zomaar in de groenbak te gooien. “Hiermee kunnen we andere mensen toch blij maken?”

Schaamte is een drempel volgens Miranda. “Jammer is dat. Mensen zijn misschien bang dat er gepraat gaat worden door anderen. Een voorbeeld: ‘Nou die moet weer eten hebben, kunnen ze zelf niet naar de supermarkt?'”, vertelt ze. “Maar dit is niet nodig. Het kan toch ook zo zijn dat we een keer geen zin hebben om te koken en dan juist blij zijn met een ‘prakkie’?”

Drempel verlagen

Daarom heeft Miranda de teneur van de pagina aangepast. Waar eerst een banner in de groep stond met tekst over armoede, staat er nu dat het zonde is om eten weg te gooien. “Hopelijk is de drempel zo iets lager.”

Een bezoekje brengen aan de Facebookgroep en misschien lid worden? Klik HIER. Inmiddels zijn er zo’n 70 leden.

 

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl

Prakkie over in Cranendonck - Miranda Dekker-Hendriks