Intertoys Budel gaat verder als nieuwe speelgoedketen Jase & Joy

Foto: Facebook De Speelgoedwinkel Budel

Zeven ex-Intertoys-franchisers kondigen vandaag de komst van een nieuwe speelgoedwinkelketen aan: Jase & Joy. Een van de nieuwe vestigingen is die in Budel. Filiaalmanager Bart Poell is een van de ex-franchisers. “We gaan de winkel aanpassen. Meer bijdetijds, meer beleving.”

Begin 2019 ging Intertoys failliet en nam het Portugese bedrijf Green Swan het over. Inmiddels is het in handen van Blokker. In februari van dit jaar gaf Bart Poell, van Intertoys Budel, al aan dat ze ‘genoeg mogelijkheden hebben om door te gaan’. “Wij geloven in onze eigen kracht en hebben groot vertrouwen in jullie als klant”, zei hij. Op eigen houtje bouwt hij nu met een groep franchisers aan het nieuwe winkelketen Jase & Joy.

Eén van die franchisers is Wijnand den Uyl. Hij heeft al jaren twee speelgoedwinkels, in Bussum en Amersfoort-Noord. Tot voor kort stond er Intertoys op de gevel, maar nu begint hij aan een nieuw hoofdstuk. “Ik voelde me er niet meer thuis. Leveringen waren te laat, er waren veel wisselingen in de directie. Intertoys had ook weinig visie op de toekomst, ze bleven voor mij te veel bij het oude.” Dit vertelde hij aan de NOS.

Bart Poell hoopt het merkt de komende jaren flink uit te breiden. Om te beginnen met het aanpassen van de winkels. “Ze krijgen een eigen uitstraling. De gele kleuren van Intertoys gaan eruit. We willen een frissere uitstraling, die meer van deze tijd is. Er komt een nieuwe collectie veel uitgebreider is.”

Problemen speelgoedwinkels

De speelgoedbranche verkeert in moeilijke tijden. Voornamelijk door de opkomst van internetverkoop. In de afgelopen jaren zijn daardoor 300 speelgoedwinkels verdwenen. Jase & Joy is dus een nieuwe poging van de zeven ondernemers om door te gaan met het verkopen van speelgoed in winkels. “We gaan een website beginnen”, vertelt Poell. “Dan hebben de verkoop en levering in eigen hand. Niet via een hoofdkantoor van Intertoys, zoals dat eerst was. Via de nieuwe weg is de bezorging sneller.”

Naast de vestiging in Budel gaat Jase & Joy ook open in Amersfoort, Amstelveen, Purmerend, Bussum, Deurne, Eindhoven, Veldhoven en Gemert.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets
Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl