Bestuurder overleden na ongeval op Schoordijk in Budel

Foto: Harm van Leuken

Bij een botsing op de kruising van de Schoordijk en Randweg-Oost in Budel is zondagochtend één man zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. Hij werd uit zijn auto geslingerd na een botsing met een cabrio. De bestuurder van die auto is ook naar het ziekenhuis gebracht, met lichte verwondingen.

Het ongeval vond zondag rond 11.00 uur plaats. Een bestelbus en cabrio klapten op elkaar. De bestelbus kwam uit de Schoordijk en wilde oversteken richting het motoballveld. Maar de bestuurder had een Mercedes Cabrio, die over de Randweg-Oost richting Maarheeze reed, niet tijdig opgemerkt.

De bestuurder van de bestelbus werd uit zijn voertuig geslingerd en belandde in de sloot. Hij is per ambulance en onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De bestuurder van de cabrio is met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Veldhoven. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse.

Letsel inschatten

De aard van het letsel zou grotendeels rugletsel betroffen. De bestuurder van de bestelbus kon moeilijk de pijngrens aangeven en daarom hebben de hulpdiensten groots ingezet. Om die reden is ook de traumahelikopter gevraagd ter plaatse te komen, zodat het letsel goed kon worden ingeschat.

De politie doet onderzoek naar hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden.

Het nieuwste verhalen uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF

Ongeval Schoordijk en Randweg-Oost Budel - Harm van Leuken
Foto: Harm van Leuken
Traumahelikopter 1 - Harm van Leuken
Foto: Harm van Leuken