Gemeente Cranendonck start met hulp bij echtscheidingen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

In september van dit jaar opent de gemeente Cranendonck een Kind- en scheidingsloket. Ouders kunnen er elke eerste maandagavond van de maand terecht met al hun vragen over echtscheidingen.

Het college is op 9 juli 2019 akkoord gegaan met het voorstel voor de pilot voor een maandelijks inloopspreekuur. Een jeugdprofessional uit het Sociaal Team Cranendonck en een mediator beantwoorden de vragen. Het inloopspreekuur is gratis voor ouders uit Cranendonck die het voornemen hebben te gaan scheiden of deze beslissing al hebben genomen.

Veel ouders die hun scheiding goed willen regelen vragen zich af: “Maar wie bel je dan?” Ook als het geen vechtscheiding betreft, is het uit elkaar gaan van ouders voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Onderzoeken tonen aan dat kinderen vaak nadelige gevolgen ondervinden van een scheiding van hun ouders. Niet alleen op het moment dat ze nog kind zijn, maar ook na een aantal jaren en zelfs tot op latere leeftijd.

Bewustwording

Met het inloopspreekuur hoopt de gemeente scheidende ouders in een vroeg stadium te informeren en bewustwording te creƫren. Ook hopen ze te voorkomen dat het belang van het kind uit het oog wordt verloren. Na een jaar vindt de evaluatie plaats.

Praktische informatie over tijden en locatie van het Kind- en scheidingsloket wordt de komende weken bekendgemaakt via de website van de gemeente.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF