Zoveel mensen stapten in en uit bij station Maarheeze

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

De NS heeft de jaarlijkse in- en uitstapcijfers per treinstation bekendgemaakt. In Maarheeze waren dat er in 2018 1347. Dat is iets meer dan het jaar ervoor, toen er 1313 mensen in- en uitstapten.

NS maakte vandaag de in- en uitstapcijfers van alle stations in Nederland bekend. In 2018 is landelijk het aantal in- en uitstappers met 2,2% gestegen op een gemiddelde werkdag. In het weekend is de stijging zelfs 4,2%. De totale groei is daarmee 2,7%. Dit heeft te maken met economische groei en verbetering van de dienstregeling. Het totaal aantal reizen op een gemiddelde werkdag bedraagt ongeveer 1,3 miljoen.

De stijging van het aantal in- en uitstappers concentreert zich vooral in de stedelijke gebieden en is in de spits groter dan in de dalperiode.
Net als voorgaande jaren is Utrecht Centraal het grootste station van Nederland met een stijging van 4% naar 194.000 in- en uitstappers per werkdag. Het wordt op de voet gevolgd door Amsterdam Centraal dat even snel groeit naar 192.000. De groei op de 5 grootste stations (Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Schiphol Airport) is net als vorig jaar gemiddeld 5%.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF