Stap voor stap in strijd met ouderdomsziekten: Diabetes Challenge in Maarheeze van start

Foto: Pien de Swart

De Diabetes Challenge in Maarheeze is afgelopen zaterdag van start gegaan. Dit is een twintig weken durend wandeltraject. “In deze periode willen we een wandelgroepje oprichten die de strijd aangaan tegen ouderdomsziekten, zoals diabetes, COPD en hart- en vaatziekten.”

Dat vertelt de organisatie. Dit wandelgroepje wordt begeleid door huisartsenpraktijk Terra Medici, een praktijkondersteuner en twee stagiaires. Tijdens de twintig weken wil de organisatie de deelnemers steeds iets verder laten lopen. Het uiteindelijke doel is om op 28 september in Den Haag een doelstelling te halen. Dit kan drie, vijf, tien, vijftien of twintig kilometer zijn.

Afgelopen zaterdag was de officiële start van de Diabetes Challenge in Maarheeze. Er was een kleine informatiemarkt bij huisartsenpraktijk Terra Medici en men kon zich direct inschrijven om deel te nemen. Daarna is er een aantal kilometers gewandeld, onder leiding van huisartsen en studenten van de Sporthogeschool.

Dit initiatief is onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) en opgezet door de Bas van de Goor Foundation. Dit is een twintig weken durend wandelevenement, ter voorbereiding op de finaleweek van 25 tot en met 28 september 2019. In de finaleweek wordt vier dagen achtereen gewandeld. De eerste drie dagen in Cranendonck en de vierde dag komen alle deelnemers van de NDC uit heel Nederland bij elkaar in Den Haag. Hier worden gezamenlijk de laatste kilometers gewandeld. Door middel van wekelijkse wandelingen werken deelnemers samen met zorg- en sportprofessionals aan een gezonde leefstijl.

Stap voor stap

In kleine stappen wordt wekelijks, samen met professionals, op dinsdagochtend om 11.30 uur getraind. Iedereen is welkom en mag meedoen, ongeacht het wandelniveau of het tempo. Ook deelnemers zonder diabetes zijn van harte welkom om deel te nemen. “Bij voldoende belangstelling gaan we ook op donderdagavond wandelen.”

Heb je interesse? Kom dan op dinsdag om 11.30 uur naar huisartsenpraktijk Terra Medici om mee te wandelen of stuur een mail naar beweegcoach Pien de Swart ([email protected]).

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF