Paasvuur Budel wordt afgeslankt vanwege droogte

Rens Cardinaal (links) van Stichting Evenementen Jeugdclubs Budel en burgemeester Roland van Kessel
Rens Cardinaal (links) van Stichting Evenementen Jeugdclubs Budel en burgemeester Roland van Kessel
Foto: Gemeente Cranendonck

Het Paasvuur in Budel gaat vanavond gewoon door, maar in afgeslankte vorm. Zo wordt onder andere de houtstapel wat verkleind en is er extra nadruk gelegd op het regelen van blusmogelijkheden. Dit is vanwege de droogte en om eventuele (bos)branden te voorkomen.

Dit besluit is in goed overleg genomen door burgemeester Roland van Kessel, de adviseur van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost en de Stichting Evenementen Jeugdclubs Budel (JCB). De burgemeester heeft in zijn afweging de wens om de traditie van het Paasvuur in ere te houden meegenomen. “Hierbij moet de veiligheid natuurlijk gegarandeerd zijn. Daarom zijn vanwege de droogte voorzorgsmaatregelen afgesproken om de kans op (bos)brand uit te sluiten”, stelt de organisatie in een persbericht.

De organiserende stichting heeft afgesproken zelf ervoor te zorgen dat deze maatregelen opgevolgd worden. Op deze manier is er voldoende vertrouwen op een veilig verloop van het Paasvuur in Budel. Dit betekent dat de vergunning vanochtend is afgegeven en het evenement op de Voorterdijk in Budel vanavond gewoon doorgaat.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF