Cranendonck geeft toestemming voor supermarkt aan Nieuwstraat, al willen ze dat niet

Kringloopwinkel Verderest, waar de nieuwe supermarkt en woning zouden moeten komen
Kringloopwinkel Verderest, waar de nieuwe supermarkt en woning zouden moeten komen
Foto: Google Maps

Het college van gemeente Cranendonck heeft alsnog toestemming gegeven voor realisatie van de supermarkt aan de Nieuwstraat in Budel, op de plek van kringloopwinkel Verderest. Dat deed het college in navolging van een uitspraak van de Raad van State.

De toestemming is met tegenzin verleent, want eigenlijk wil de gemeente dit helemaal niet. Cranendonck wil namelijk het centrum van Budel levendig houden. In dat plan past een supermarkt buiten het centrum niet. “Dat zijn namelijk grote trekkers. Uit uitgebreide onderzoeken blijkt dat met de vestiging van een supermarkt buiten het centrum, het centrum minder bezoekers trekt”, meldt de gemeente. Dit heeft nadelige gevolgen voor de winkeliers en de levendigheid in het centrum.

Het college betreurt het dan ook dat zij op basis van de uitspraak van de Raad van State, respectievelijk de Rechtbank, alsnog heeft moeten overgaan tot verlening van de vergunning.

Voorwaarden

Aan de vergunning zullen voorwaarden gesteld worden. Tegen de verleende vergunning staat beroep open voor belanghebbenden. Ten aanzien van de bodemprocedure (procedure waarin het geschil definitief beslecht wordt) is nog geen uitspraak gedaan door de Raad van State.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF