Stefan den Ouden timmert goed aan de Hoge Weg met zijn Muziekhuis

Stefan den Ouden in zijn Muziekhuis in Maarheeze
Stefan den Ouden in zijn Muziekhuis in Maarheeze
Foto: Maarheeze.nu

Stefan den Ouden heeft het Muziekhuis aan De Hoge Weg in Maarheeze weer nieuw leven ingeblazen. Maarheeze.nu is bij hem langsgegaan en beschreef de weg naar succes, zoals Stefan die bewandelt.

Via: Maarheeze.nu

Stefan begon na de Pabo als leerkracht in Eindhoven. Vanaf het moment dat hij bijles op de piano ging geven is het balletje gaan rollen. Hij kreeg steeds meer muziekleerlingen en is uiteindelijk in het woonhuis van ‘onze school’ kunnen gaan wonen. Terug naar zijn roots in Mares, zijn vriendin moest er even aan wennen. Maar in de vijf jaar dat zij daar antikraak woonden heeft hij zich volledig toe kunnen leggen op de muzieklessen. Eerst in het gebouw van Harlekijn, toen in onze school en nu in het Muziekhuis aan De Hoge Weg.

Inmiddels worden er van maandag tot zaterdag diverse muzieklessen gegeven door in totaal acht docenten. De lessen zijn vooral gericht op popmuziek en de dik 120 leerlingen komen ook uit nabijgelegen dorpen. Stefan wil de kinderen podiumervaring bieden. Twee keer per jaar presenteren de muzikantjes zich in samengevoegde bandjes en mag iedereen komen kijken. Het muziekhuis heeft een huisband, er zijn themamiddagen, een Kerst-Sing-a-long, een pubquiz en komen vaak leuke startende bandjes optreden tijdens ‘de Springplank’.

Voor iedereen

Stefan is hier nu al een jaar zelfstandige en heeft een sfeervolle ruimte gecreëerd. Mensen weten de weg naar hem te vinden; niet alleen de popmuziekliefhebbers van 30 jaar en ouder. Allerlei initiatieven komen op zijn pad, zo geeft Stefan aan. Zoals de mensen die de filmavond op 20 maart bij hem wilden houden. Ook staat er mogelijk een comedy-avond op het programma, vertelt Stefan enthousiast.

Het Muziekhuis is dan ook voor vele evenementen geschikt en wordt dan ook afgehuurd voor privé-feesten. Stefan ziet al veel vaste gasten terugkomen in de aantrekkelijk opgeknapte ruimte.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF