Kinderen basisschool De Stapsteen Maarheeze krijgen les over afval en hergebruik

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Ter voorbereiding van de Landelijke Opschoondag, zaterdag 23 maart, krijgen de leerlingen van basisschool De Stapsteen in Maarheeze les over afval en hergebruik daarvan.

De kinderen openden hun week met een les over plasticsoep. Al knutselend en sorterend leerden ze over de gevolgen van zwerfafval en de manieren om het her te gebruiken. Aan het einde van de ochtend werden de kinderen getrakteerd op een gastvoorlezer. Wethouder Frits van der Wiel las voor uit het boekje Plasticsoep van de Klimaatjes.

“Het leeft ontzettend bij de kinderen”, vertelt één van de docenten. Dat bleek ook zeker toen de wethouder aan de kinderen vroeg wat de plasticsoep eigenlijk is. Ze wisten het haarfijn uit te leggen: “Dat is als er afval op de grond ligt en het gaat waaien en allemaal naar de zee waait en daar gaat drijven.”

Met dit voorleesmomentje is ook een leskoffer aangeboden aan alle onderbouwklassen van de basisscholen in Cranendonck. Met het materiaal kunnen de kinderen en docenten zelf aan de slag met het thema zwerfafval.

Aan de slag rondom de school

De hogere klassen van De Stapsteen, vanaf groep 5, gingen vandaag rond de school aan de slag. Na een gastles over zwerfafval, duurzaamheid, recyclen en circulaire economie aanschouwden ze alles met eigen ogen. Met zakken en knijpers gingen de leerlingen aan de slag rondom de school. De omgeving van de Stapsteen is nu helemaal schoon.

Deze reeks gastlessen is de start van een schone week in Cranendonck met zaterdag 23 maart als hoogtepunt: de Landelijke Opschoondag. Dan gaan verschillende verenigingen en clubs aan de slag in hun eigen omgeving binnen Cranendonck. Meedoen? Aanmelden kan nog steeds. Kijk op www.cranendonck.nl/lod voor meer informatie en geef je op.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF