Broers van bed gelicht na zes inbraken, waaronder in Budel

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

De politie heeft vanochtend om 06.00 uur twee broers (61 en 54 jaar) van hun bed gelicht in Den Bosch en Eindhoven. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor zes inbraken in Oost-Brabant. Ten minste een van die inbraken zou in Budel hebben plaatsgevonden.

De overige inbraken waar ze verantwoordelijk voor worden gehouden, vonden plaats in Schijndel, Den Bosch, Cuijk, Sleeuwijk en Nijkerk. De afgelopen maanden waren er in de regio Oost-Brabant ook op andere plekken tientallen woninginbraken. De betrokkenheid van het opgepakte tweetal bij die inbraken wordt onderzocht. De inbraken vonden vaak overdag plaats en in meerdere gevallen waren geld en sieraden de buit.

Maar er is ook een auto gestolen, zo vertelt een opgeluchte gedupeerde. “Gelukkig is dat allemaal via de verzekering opgelost, maar de gedachte dat er mensen in je woning zijn geweest is iets dat behoorlijk indruk maakt. Het is voor ons heel goed nieuws om te horen dat de daders waarschijnlijk gepakt zijn.” Slachtoffers werden kort na de aanhouding op de hoogte gebracht van het goede nieuws en reageerden verheugd. Dat meldt de politie.

Spullen gevonden in woningen

In de loop van het onderzoek kwamen de broers in het vizier van de politie. Beiden zijn bekenden van de politie, onder meer op het gebied van woninginbraken. Na de arrestaties werden de huizen uitgebreid doorzocht. Er werden onder meer spullen gevonden die mogelijk gestolen zijn. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan. Het is dus nog onduidelijk welke gestolen spullen zijn teruggevonden.

De broers zitten in de cel en worden verhoord.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF