Zo bestrijdt gemeente Cranendonck de gladheid

Foto: Facebook Gemeente Cranendonck

In de wintermaanden is de kans op gladde wegen en paden groter. De gemeente zorgt op een aantal manieren voor goed begaanbare wegen en paden, maar inwoners kunnen uiteraard ook zelf een aantal maatregelen treffen tegen de gladheid.

Via Cranendonck.nl

De gemeente houdt samen met aannemer Den Ouden uit Sterksel de hoofdwegen in de winter zo begaanbaar mogelijk. “We kunnen niet elke straat, stoep of ieder fietspad ijsvrij houden. Daarom maakt de strooidienst gebruik van strooiroutes”, zegt de gemeente. “De strooidienst strooit eerst de belangrijkste doorgaande wegen en fietspaden én toegangswegen tot wijken.”

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt extra gestrooid tegen de gladheid. Extra strooien gebeurt alleen tijdens de normale werktijden van maandag tot en met vrijdag en wanneer de zoutvoorraad voldoende groot is. Weten waar de gemeente allemaal gaat strooien? Check dan hun site.

Dit kun jij doen

“Maak bij sneeuwval uw straat of stoep sneeuwvrij met een sneeuwschuiver en veeg dit na met een bezem. Hierna kunt u strooien met strooizout dat verkrijgbaar is bij de meeste bouwmarkten. Denkt u ook aan buurtbewoners die bijvoorbeeld slecht ter been zijn?”

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF

Reacties

article
14306
Zo bestrijdt gemeente Cranendonck de gladheid
In de wintermaanden is de kans op gladde wegen en paden groter. De gemeente zorgt op
https://cranendonck.nieuws.nl/nieuws/14306/gemeente-cranendonck-gladheid-strooien/
2019-01-23T20:56:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/67/2019/01/23205534/Strooien-Facebook-Gemeente-Cranendonck.jpg
Glad, Gladheid, Sneeuw, Sneeuwval
Gemeente, Nieuws