Gemeente start werkzaamheden voor behoud gezonde Cranendonckse bossen

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Om ervoor te zorgen dat de bos- en natuurgebieden van Cranendonck mooi en gezond blijven, moet er soms hout uit het bos gehaald worden. In totaal zal ongeveer 1000 kubieke meter hout weggehaald worden in De Vloeten, ten noorden van Soerendonk.

Al dit hout is verspreid over 60 hectare bos. Dat hout wordt gebruikt voor toepassingen in de houtverwerkende industrie in binnen- en buitenland.

De gemeente Cranendonck beheert ongeveer 325 hectare bos- en natuurgebied. Het is niet geheel te voorkomen dat er hinder ontstaat in de gebieden waar hout wordt weggehaald in verband met het gebruik van machines. “Uiteraard wordt geprobeerd deze overlast tot een minimum te beperken”, zegt de gemeente op hun site.

Het hout dat wordt weggehaald, is maar een klein deel van de totale hoeveelheid hout die er jaarlijks in de bossen van de gemeente bijgroeit. De bomen die gekapt worden zijn geselecteerd met als doel het bos aantrekkelijker te maken. Naast de houtoogst bij Soerendonk, worden de dode bomen bij de woonwagenlocatie de Vinnen in Maarheeze en bij de paardensportvereniging in Budel-Dorplein gekapt voor de veiligheid.

De werkzaamheden bij De Vloeten in Soerendonk starten op 21 januari en duurt tot en met 27 januari.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF

Reacties

article
14302
Gemeente start werkzaamheden voor behoud gezonde Cranendonckse bossen
Om ervoor te zorgen dat de bos- en natuurgebieden van Cranendonck mooi en gezond blijven,
https://cranendonck.nieuws.nl/nieuws/14302/bos-cranendonck-soerendonk-vloeten/
2019-01-23T14:29:28+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/67/2019/01/23142800/forest-972791_1920.jpg
Bomen, Bos, Maarheeze, Soerendonk, Vinnen
Nieuws