Beelden tonen trainende terreurverdachten in vakantiehuisje in Weert

Er zijn beelden uitgelekt naar RTL Nieuws waarop terreurverdachten te zien zijn die oefenen met kalasjnikovs in een vakantiehuisje bij de Weerterbergen in Weert. Het gaat om vier verdachten die in september werden opgepakt vanwege verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag.

RTL Nieuws heeft een video en diverse foto’s ontvangen, melden ze op hun site. Te zien is hoe de mannen oefenen met kalasjnikovs en het aantrekken van bomvesten.

Aan het medium vertelt terrorismedeskundige Jelle van Buuren dat deze beelden een impact kunnen hebben op het proces tegen de verdachten. “Je ziet dat de verdachten enthousiast actief aan de slag zijn met de wapens en de bomvesten”, vertelt Van Buuren. “Men loopt sluipend door de huiskamer  met een Kalasjnikov en doet alsof men bezig is met een actie. Dit zijn beelden die laten zien dat deze mensen met overtuiging bezig zijn met het oefenen van een grote aanslag.”

Een van de verdachten lijkt ook nog te roepen: “Mijn hele leven droomde ik hierover, Allahu Akbar.” Bekijk de foto’s op de site van RTL Nieuws.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF