Nieuwe app gaat A2-drukte tegen en laat je sparen voor cadeaus

Foto: Facebook TimesUpp

Het lijkt erop dat er een nieuwe manier is om de spitsdrukte op de A2 tussen Weert en Eindhoven terug te dringen. Met de nieuwe mobiele app TimesUpp weet je precies waar de files staan en hoe ze te vermijden. Door er gebruik van te maken word je beloond met cadeaus.

‘Slimme Reis’ heet het initiatief. “Reis na de spits, werk eens vaker thuis of pak de fiets of het OV”, zeggen de bedenkers. En iedere keer dat de gebruiker van de app slim reist, verdient ‘ie credits. In de speciale webshop kunnen die credits verzilverd worden voor cadeaus tot 120 euro. “Bovendien draag je bij aan de bereikbaarheid van de regio.”

De eerste maand dat je gebruikmaakt van TimesUpp, worden je ‘spitstijden’ bijgehouden. Dus hoe vaak en hoe lang je in de spits rijdt. Daarna begint het vermijden van de spits dus pas. Aan de hand van dat vermijden, verdien je credits.

Cadeaus

Mocht je 2500 credits gespaard hebben, dan kun je die omzetten in een cadeau ter waarde van 25 euro. Denk daarbij aan een voucher voor Fietswinkel.nl of Fonq.nl, je ov-chipkaart opladen of een donatie aan een andere partij. 100 credits staat dus voor 1 euro. Voor meer informatie, check deze site: A2.SlimmeReis.nl.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF