Nieuwbouw De Borgh in Budel bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van de nieuwbouw van De Borgh in Budel is bereikt. En dat is gisteren gevierd in het nieuwe gemeenschapshuis. Onder meer burgemeester Roland van Kessel en wethouder Marcel Lemmen waren hierbij aanwezig. Klik op bovenstaande afbeelding voor een fotoserie.

Via Weert de Gekste

Gemeenschapshuis De Borgh gaat flink op de schop. “Het wordt dé sociale ontmoetingsplaats voor jong en oud en heeft een belangrijke functie in het behoud van de leefbaarheid in deze kern”, aldus de gemeente.

Plannen

Op de locatie wordt een deel van het pand gedeeltelijke nieuwbouw. Zo komen er ook twee grote ruimtes; een cultuurzaal met een podium en goede akoestiek en een sport- en spelzaal. Daarnaast kunnen er kleinere ruimtes gehuurd worden. De bibliotheek komt in het oude parochiehuis. In totaal wordt er ruim 5,7 miljoen euro geïnvesteerd in de vernieuwde De Borgh waar ongeveer zestig verenigingen onderdak vinden.

In april begint de verbouwing met de voorbereidende klussen als het strippen en slopen. Begin juni start de bouw. Een jaar later, in juni 2019, moet die verbouwing afgerond worden. Volgens de planning wordt het vernieuwde pand eind 2019 opgeleverd.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF