Waan je in 1830 tijdens DickensFestijn in Maarheeze

DickensFestijn 2016
Foto: Facebook Scouting Kizito Maarheeze

In de Kerkstraat in Maarheeze waan je je morgen weer in 1830. In het oude historische centrum vindt het DickensFestijn plaats, waar verhalen over schrijver Charles Dickens worden verteld.

“Figuren uit de Christmas Carol komt u op het DickensFestijn overal tegen en gaan u levensecht meenemen in dit verhaal”, zegt de organisatie. “Een prominente plek om dit te beleven is de Kloosterhof vol met spelende kinderen, boerderijdieren en vele andere kinderactiviteiten zoals bijvoorbeeld het maken van glas-in-lood. Een veelheid aan oude ambachten en een groot aantal kramen met gezellige en praktische sfeermakers zijn echt de moeite waard om te bekijken of beter nog iets te kopen.”

Ook voor de smaakpapillen zijn een hartige stoofpot, varken aan spit, een kom erwtensoep of gewoon een worstenbroodje aanlokkelijk geurend aanwezig. Glühwein, warme chocomel of een speciaal biertje, het is er allemaal.

Overal op het DickensFestijn is er muziek van koren, blazersgroepen en andere muziekgroepjes te horen. Zomaar ergens op een hoekje of op een van de drie podia. “Waaronder de St. Gertrudiskerk, waar de muziek je echt gaat pakken.”

Sprookjesachtig

Het DickensFestijn wordt om 14.00 uur geopend door de Dickens-burgemeester. Zodra het donker is wordt deze fraaie buurt van Maarheeze sprookjesachtig uitgelicht. Rond 19.00 uur wordt het afgesloten met de parade van alle Dickens-figuren, waardoor zelfs Ebenezer Scrooge gaat stralen.

Het DickensFestijn vindt plaats op zondag 16 december tussen 14.00 uur en 19.00 uur. De entree bedraagt 3 euro.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF

Reacties

article
13748
Waan je in 1830 tijdens DickensFestijn in Maarheeze
In de Kerkstraat in Maarheeze waan je je morgen weer in 1830. In het oude
https://cranendonck.nieuws.nl/nieuws/13748/dickensfestijn-maarheeze/
2018-12-15T07:26:23+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/67/2018/12/14204124/DickensFestijn_-_Facebook_Scouting_Kizito_Maarheeze_4dc.jpg
1830, Charles Dickens, Christmans Carol, Christmas Carol, Dickens, DickensFestijn, Kerkstraat, Maarheeze
Agenda, Nieuws