Succesvolle comeback Muuzegewiéek na 15 jaar afwezigheid

De zangeressen van Dik d’r Neffe met de trofee
De zangeressen van Dik d’r Neffe met de trofee
Foto: C.V. De Muuzevangers

In een bomvol Muziekhuis in Maarheeze waren de bezoekers getuige van de muzikale talenten van diverse groepen, waarvan de samenstelling soms zondermeer verrassend genoemd mocht worden. Muuzegewiéek is na 15 jaar terug van weggeweest.

Welliswaar in een iets ander format, afgelopen vrijdag was de comeback. Aan het eind van de avond kwam het lied Bij Ons In Mares van Dik d’r
Neffe als winnaar van Muuzegewiéek uit de bus. De mannen van The Ties legden beslag op de tweede plaats, en de Sgonnies maakten het podium compleet.

Voor Muuzegewiéek waren diverse deelnemers benaderd, om een bijdrage aan de avond te leveren. Ze werden desgewenst ondersteund door een team van mensen die hen hielpen met de muzikale begeleiding of het maken van liedteksten. Het eindresultaat was een goedgevulde avond met acht verschillende muzikale acts.

Prins Jochem

Het spits werd daarbij afgebeten door Prins Jochem en zijn gevolg met hun eigen up-tempo carnavalsversie van de Bløf-hit Zoutelande, die buiten mededinging meedeed. De overgebleven kandidaten mochten hierna ten overstaan van een lokale jury én het stemgerechtigde publiek hun lied ten gehore brengen. De presentatie van de avond was in handen van het duo Gradje Kirkels en Bertie Bierings.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF