Jan van Tulden stapt uit gemeenteraad en gaat zorgadvies geven

Jan van Tulden gaat werken voor zorgadviesraad (ZAR)
Jan van Tulden gaat werken voor zorgadviesraad (ZAR)
Foto: Facebook Cranendonck Actief

Jan van Tulden van Cranendonck Actief heeft zijn afscheid bij de gemeenteraad aangekondigd. Hij treedt namelijk toe tot de zorgadviesraad (ZAR) van gemeente Cranendonck.

De ZAR is onafhankelijk en adviseert de gemeente en college van B&W over alle aspecten die vallen binnen de Wmo, Jeugdzorg en Werk en Inkomen. “Hier past geen combinatie met een politieke functie, zoals mijn raadslidmaatschap bij Cranendonck Actief”, zegt Van Tulden over zijn keuze. “Daarnaast ligt mijn hart nog steeds bij de zorg. Ik kan er nog meer inhoudelijk mee bezig zijn en tevens kijken wat er in de praktijk gebeurt met en voor onze inwoners.”

Koen van Laarhoven

Van Tulden is onlangs 65 jaar geworden en vindt dat zijn partij toe is aan vernieuwing. Dat speelde mee in het besluit. Zijn opvolger is Koen van Laarhoven. Van Tulden: “Koen is een goede opvolger, waarvan ik zeker ben dat hij diegenen die op mij hebben gestemd afgelopen maart in de toekomst perfect zal vertegenwoordigen in de gemeenteraad.”

Van Laarhoven spreekt met respect over het besluit van Van Tulden. “Dat Jan kiest voor deze functie zegt veel over zijn passie voor de zorg. De afgelopen jaren heeft hij als wethouder het zorgdomein, in een ontzettend moeilijke periode, met zijn kennis en kunde, maar ook met zijn hart bestuurd. Met het vertrek van Jan verliezen we bijna dertig jaar aan bestuurservaring.” Daarnaast is hij een paar jaar wethouder geweest.

De opvolger van Van Tulden verloor zijn plek in de gemeenteraad na de verkiezingen in het begin van dit jaar. Cranendonck Actief haalde slechts twee zetels, waardoor Van Laarhoven ditmaal net buiten de boot viel. Wel was hij al van 2014 tot en met 2018 raadslid.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF