Een brief van Sinterklaas en zijn pieten: ‘We komen weer naar Budel’

Sinterklaas met een van zijn pieten in Budel in 2017
Sinterklaas met een van zijn pieten in Budel in 2017
Foto: Facebook Sinterklaas in Budel

Ja jongens en meisjes, jullie lezen het goed. Op zondag 18 november komen wij, Sinterklaas en mijn pieten, weer naar Budel!

Vanaf 14.15 uur vertrekken we voor onze rondgang door Budel samen met het Sint Joris Gilde en onze drumpieten.
We vertrekken vanaf de hoek Pepijn van Herstalstraat, Keizer Ottostraat via de Nieuwstraat naar de Dorpstraat. Van daaruit gaan we via Zorgcentrum Mariënburght naar de Cranendoncklaan en de Nieuwsstraat om rond 15.00 uur bij het Schepenhuis te eindigen.

Onderweg en bij het Schepenhuis kunnen jullie tekeningen en kleurplaten ruilen met ons en dat krijgen jullie strooigoed.

Bij het Schepenhuis worden we officieel welkom geheten door Burgemeester De Wijkerslooth.

Na het officiële gedeelte gaan we door naar gemeenschapshuis De Borgh voor een groot feest met de allerkleinste onder ons. De kinderen uit Budel die nog niet naar de Basisschool gaan of niet in Budel naar school gaan kunnen ons daar ontmoeten. Jullie krijgen dan ook een cadeautje van ons.

Door de verbouwing van De Borgh zullen we via de achteringang naar binnen gaan. Lopen jullie met ons mee vanaf het Schepenhuis? We gaan dan via de Kerkstraat, langs de kerk, naar De Borgh. Daar hebben we weer een fantastisch feest.

Als het slecht weer is…

Mocht het 18 november heel hard regenen, of heel slecht weer zijn, dan lopen we toch een iets andere route. We zullen dan via de Pepijn van Herstalstraat, Capucijnerplein en dr. Ant. Mathijssenstraat naar De Borgh gaan.

We zullen op het laatste moment beslissen of we deze route moeten nemen. Dan maken we de route kenbaar maken via de Facebookpagina ‘Sinterklaas in Budel’. We willen jullie vragen om dit bericht dan ook massaal te delen via social media zodat we geen kinderen teleur hoeven te stellen.

We hebben nu al zin in de intocht. Jullie hopelijk ook! En we zouden het leuk vinden als de route van de intocht wordt versierd door bijvoorbeeld de vlag uit te hangen.

We zien jullie graag 18 november in Budel!

Tot dan,
Groetjes van Sinterklaas en alle pieten.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF