Directiewisseling bij Rabobank Weerterland en Cranendonck

V.l.n.r.: Rob Knoops, Marja Blankman en Hans de Kinderen
V.l.n.r.: Rob Knoops, Marja Blankman en Hans de Kinderen
Foto: Rabobank Weerterland en Cranendonck

“Een keuze die ik met mijn hart heb gemaakt.” Zo noemt Rob Knoops zijn besluit om afscheid te nemen als directievoorzitter van Rabobank Weerterland en Cranendonck. Hans de Kinderen volgt hem op.

Hij vormt dan samen met Marja Blankman de directie. Vanaf 1 februari gaat de wisseling in.

De bancaire sector verandert en daarom vindt Rabobank Weerterland en Cranendonck dat ze mee moeten veranderen. “Dit heeft me uitgedaagd om na te denken over mijn toekomst. Daarbij heb ik mijn persoonlijke ambities richting ondernemerschap laten meewegen”, stelt Rob Knoops.

“Begrijpelijkerwijs was de Raad van Commissarissen verrast door mijn besluit. Het voelde bij mezelf ook heel dubbel, omdat ik zoveel aan de Rabobank te danken heb en bovendien nog maar zo kort in Weerterland en Cranendonck bezig ben. Maar mijn gevoel geeft aan dat nu het moment is om te kiezen voor iets nieuws. Wat de toekomst me gaat brengen is nog niet helemaal helder, al lijkt het woord ‘ondernemen’ daar wel een prominente plek in te krijgen. Ik kijk terug op een warme en plezierige samenwerking met klanten, ledenraad, Raad van Commissarissen, mede-directieleden en collega’s. Onze bank staat er goed voor en ik ben ervan overtuigd dat mijn opvolger Hans de Kinderen het uitstekend zal doen. En ook al neem ik afscheid, ik blijf de bank met veel belangstelling volgen.”

Nieuwe directievoorzitter

Rabobank
Hoofdkantoor Rabobank Weerterland en Cranendonck in Weert

Hans de Kinderen wordt de nieuwe directievoorzitter. Hans maakt al sinds 2010 deel uit van de directie. Eerst als directeur Particulieren & Private Banking en sinds 2014 als directeur Bedrijven. “Hans heeft veel kennis en ervaring, een coöperatief Rabohart en verstaat de kunst van het verbinden van mensen en initiatieven”, zegt Noud Bex, voorzitter van de raad van commissarissen.

Door het wegvallen van Knoops gaat de directie van Rabobank Weerterland en Cranendonck over naar twee leden. Tot dusver waren dat er drie. “Dit voornemen past bij de nieuwe coöperatieve strategie van Rabobank”, legt Bex uit. “Die koerswijziging is nodig omdat de wereld om de bank heen in steeds rapper tempo verandert. Mensen regelen hun bankzaken tegenwoordig hoofdzakelijk via internet. Daarnaast zijn het wettelijke toezicht en de regelgeving dermate complex geworden dat de Rabobank enkele zaken meer centraal gaat regelen en bepaalde specialismen regionaal gaat bundelen. Tegelijkertijd blijven de lokale Rabobanken gewoon bestaan.”

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF