Budelse brandweermannen Koninklijk onderscheiden

(Vlnr) Johan Kees, Gert Vlassak, Paul Huijers en Thijs Neeskens zijn koninklijk onderscheiden
(Vlnr) Johan Kees, Gert Vlassak, Paul Huijers en Thijs Neeskens zijn koninklijk onderscheiden
Foto: Foto Hammie

Vier Budelse brandweermannen hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen. Johan Kees, Gert Vlassak, Paul Huijers en Thijs Neeskens zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Waarnemend burgemeester Henri de Wijkerslooth overhandigde de onderscheidingen zaterdag aan de mannen. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse bindingsavond van de brandweerpost in Budel.

Wat doen ze?

Hoofdbrandwacht en brandweerchauffeur Kees (56) neemt na 28 jaar afscheid afscheid van de vrijwillige brandweer Cranendonck, post Budel. Hoofdbrandwacht Vlassak (45) was eveneens 28 jaar actief bij de brandweer. Hij was daarnaast jarenlang bestuurslid bij de brandweervereniging. Oud-bevelvoerder Huijers (59) was van 1996 tot en met 2017 lid van het korps. Neeskens (56) heeft 31 jaar bij de brandweer gediend, waarvan 18 jaar in Budel. Zijn carrière startte bij de bedrijfsbrandweer van Philips Maarheeze. De oud-bevelvoerder en -brandmeester zwaait na dit jaar af.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.