Denk mee over een nieuw afvalinzamelsysteem voor Cranendonck

Foto: Flickr

Vorig jaar heeft de gemeente Cranendonck samen met inwoners het afvalbeleidsplan opgesteld. Een van resultaten is het opzetten van een nieuw inzamelsysteem. Daar wil de gemeente de inwoners bij betrekken.

Dit afvalbeleidsplan zorgt ervoor dat u beter in de gelegenheid wordt gesteld om uw afval nóg beter te scheiden. “Wij vinden het belangrijk om u te betrekken bij het nieuwe inzamelsysteem”, schrijft de gemeente op hun site.Afvalbeleidsplan

Meedenken

Wil je hier meer over weten en meedenken? Dat kan. Op 15 oktober om 20.00 uur is er een bijeenkomst in De Smeltkroes in Maarheeze. En op 23 oktober in De Schakel in Budel-Dorplein. De datums voor de bijeenkomsten in de andere dorpen worden nog bekendgemaakt.

We doen het al ontzettend goed als gemeente, dat is mooi nieuws, maar we zijn nog niet bij de eindstreep. Momenteel gooien wij 97 kilogram restafval per inwoner per jaar weg in de grijze container en bij de milieustraat. Het Rijk heeft de gemeente de opdracht gegeven om uiterlijk in 2025 30 kilogram afval per inwoner per jaar weg te gooien. Veel gemeenten komen in beweging, Cranendonck dus ook.

Bekendmaking uitslag woonwensenquête

Op 15 oktober presenteert de gemeente, aansluitend op de bijeenkomst over een nieuw afvalsysteem, van 21.30 tot 22.00 uur de uitslag van de woonwensenenquête die eerder gehouden is in Maarheeze.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.