Burgemeester en wethouders op bezoek bij Budels Bier

Burgemeester en wethouders op bezoek bij Budels Bier
Burgemeester en wethouders op bezoek bij Budels Bier
Foto: Facebook Gemeente Cranendonck

De Budelse Brouwerij is al anderhalve eeuw verankerd in het dorp. Het familiebedrijf heeft een bijzondere gast mogen ontvangen. Onder meer burgemeester Henri de Wijkerslooth bracht een bezoekje.

Het college van burgemeester en wethouders én het bestuur van Centrum Management Budel heeft een bezoek aan de Budelse Brouwerij gebracht. Carine en Harry Arts, eigenaren van Budels Bier, wachtten hen op. Het duo is al de vierde generatie van hun familie die eigenaar zijn van de brouwerij.

Sinds 1870 is Budels Bier verankerd in het hart van het dorp. Opgericht door Gerardus Arts onder de naam ‘De Hoop’. Met vijftien man zijn ze een kleine brouwerij. Toch produceren ze veel verschillende bieren. Ze hebben in totaal achttien soorten, waarvan tien biologische.

Verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is duidelijk verbonden met de Budelse Brouwerij. Alle Budelse Bieren worden klimaatneutraal gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater uit eigen bron. De tien biologische bieren van Budels dragen het EKO-keurmerk en zijn Skal gecertificeerd.

Het college van B&W vindt het mooi om te horen en te zien dat er met zoveel trots en passie wordt gewerkt binnen de brouwerij en dankt hen voor het inspirerende bedrijfsbezoek.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.