B-girl Vicky uit Gastel strandt in kwartfinale bij sologedeelte op Jeugd Olympische Spelen

Vicky Bergmans in actie op de Jeugd Olympische Spelen
Foto: Facebook BREAKING for GOLD

Breakdancer Vicky Bergmans (16) uit Gastel heeft tot de kwartfinales geknokt in het sologedeelte op de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië. Daarin viel ze af. Woensdag komt ze weer in actie.

In de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land, Buenos Aires, stapte Vicky op de dansvloer voor haar allereerste Olympische Spelen. Gisteren moest ze voor het eerst aan de bak. In die kwalificatieronde eindigde ze als achtste. Dat was net genoeg om door te stromen naar de finales. Vanavond was het zover.

Kwartfinale

In de kwartfinale nam de B-girl het op tegen de Japanse Ram. Daarvan verloor ze helaas kansloos. Alle jurystemmen, twintig in totaal, gingen naar haar opponent. Daarmee werden ook alle vier de rondes verloren. Desalniettemin zit haar toernooi er nog niet op. Ze mag nu al ontzettend trots zijn dat ze op dit gigantische wereldpodium staat. Het meisje waarvan ze heeft verloren, staat immers eerste op de wereldranglijst in hun leeftijdscategorie.

Tekst gaat verder onder de Facebookpost

Haar Olympische Spelen zitten er nog niet op. Komende woensdag komt ze in actie in het mix-gedeelte. Als zij en haar team daar bij de eerste acht eindigen, gaat ze donderdag strijden voor een medaille.

Vicky traint bij Floor Burnin’ Crew in Weert en On The One in Eindhoven. Op haar achtste begon de Gastelnaar met breakdancen. In die tijd heeft ze zich opgewerkt tot de elfde plek op de wereldranglijst in haar leeftijdscategorie.

Wil je Vicky live in actie zien? Dat kan via deze link: olympicchannel.com/en/live/

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.

 

Reacties

article
11831
B-girl Vicky uit Gastel strandt in kwartfinale bij sologedeelte op Jeugd Olympische Spelen
Breakdancer Vicky Bergmans (16) uit Gastel heeft tot de kwartfinales geknokt in het sologedeelte op
https://cranendonck.nieuws.nl/nieuws/11831/breakdancer-vicky-gastel-spelen/
2018-10-08T21:33:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/67/2018/10/08211037/Vicky-Bergmans.jpg
Bergmans, Breakdance, Breakdancen, Finale, Gastel, Jeugd, Jeugd Olympische Spelen, Kwartfinale, Olympische Spelen, Spelen, Vicky, Vicky Bergmans
Nieuws, Sport