Roland van Kessel is de nieuwe burgemeester van Cranendonck

Roland van Kessel is de nieuwe burgemeester van Cranendonck
Roland van Kessel is de nieuwe burgemeester van Cranendonck
Foto: Gemeente Peel en Maas

Roland van Kessel is vanavond in het gemeentehuis voorgedragen als nieuwe burgemeester van gemeente Cranendonck. Dat gebeurde tijdens de raadsvergadering.

Momenteel is de 48-jarige Van Kessel nog wethouder bij de gemeente Peel en Maas en lid van een lokale partij. Hij volgt Marga Vermue op, die vertrok naar gemeente Sluis, en waarnemend burgemeester Henri de Wijkerslooth.

Van Kessel woont in het gelijknamige Limburgse dorp Kessel en heeft twee zoons van 15 en 13 jaar. Waarschijnlijk wordt hij in november op een speciale raadsvergadering geïnstalleerd als burgemeester.Roland van Kessel

Negentien sollicitanten

Negentien personen deden een poging de burgemeester van Cranendonck te worden. Zes kandidaten werden uitgekozen om op gesprek te komen. Een vertrouwenscommissie hield met ze een sollicitatiegesprek. Vier daarvan stroomden door naar nog een gesprek. Daarbij werden ook rollenspellen en een pitch gehouden. Roland van Kessel is uiteindelijk gekozen als de nieuwe burgemeester.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.