Hennepkwekerij gevonden in Budel, man en vrouw opgepakt

Foto: Publiek domein

Bij een grootschalige zoekactie naar hennepkwekerijen in Budel, Geldrop en Nuenen zijn in totaal vijf personen opgepakt. Het gaat in Budel om een 69-jarige vrouw en 66-jarige man. Ze zijn beide opgepakt.

Uit het onderzoek kwamen een aantal panden uit Budel, Geldrop en Nuenen aan het licht. Twee verdachten van een van de hennepkwekerijen hielden er een luxe levensstijl op na, terwijl dat moeilijk te rijmen was met hun vrij beperkte, legale inkomen.

Gevaarlijke situatie

Gemeld wordt dat op de plantage in Budel en Geldrop in totaal 400 planten aangetroffen werden. Bij de kwekerij in Budel was sprake van een gevaarlijke situatie omdat er met de stroom geknoeid bleek te zijn. Specialisten van de gemeente en een energiemaatschappij hebben die situatie verholpen.

De zoekactie geldt als onderdeel van de overheid om de georganiseerde misdaad aan te pakken. Alle verdachten worden binnenkort verhoord.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.