Budelse familie bedreigd door schoten en brandstichting

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

Aan de Fabrieksstraat in Budel werd zondagnacht een huis beschoten en in Leende werd een nacht eerder de auto van de (schoon)moeder in brand gestoken. Iemand heeft het gemunt op de Budelse familie. Maar wie, dat is de grote vraag.

De slachtoffers zeggen zelf geen idee te hebben wie het zou kunnen hebben gedaan, schrijft het Eindhovens Dagblad (ED). Gelukkig raakte niemand gewond, maar daar zat een hoop geluk bij. Rond 03.15 uur werd het huis van het Budelse echtpaar onder vuur genomen, zondagnacht. De man en vrouw lagen op de bank te slapen. “We waren in slaap gevallen voor de tv”, zegt de man des huizes tegen het ED. “We zaten allebei onder het glas.” Het huis is minimaal zes keer beschoten, zegt hij. In het midden van het raam zitten de kogelgaten vlak bijeen.

Auto in Leende

In Leende, aan de Strijperstraat, ging een nacht eerder een auto in vlammen op. Het was het voertuig van de (schoon)moeder van het Budelse echtpaar. Ook hier vielen geen gewonden, maar liep het wel flink uit de hand. De auto stond dicht bij het huis geparkeerd en de luifels van de woning vatten vlam. Er word uitgegaan van brandstichting, want het lijkt onmogelijk dat de auto uit zichzelf vlam vatte. Het stond immers al de hele dag geparkeerd.

Het huis bleef verder ongedeerd, ondanks wat rookschade. Net als het echtpaar heeft de vrouw uit Leende geen idee wie de dader zou kunnen zijn. “Geen flauw idee. Een raadsel”, zegt haar schoonzoon. Hij kan zich geen recent of oud conflict voor de geest halen. “Iedereen heeft ooit wel eens iets.” Maar er viel volgens hem nooit iets voor dat de schoten zou kunnen verklaren. “Ik heb nog nooit achterom hoeven kijken.” Met zijn vrouw heeft hij een bedrijf in dierenvoeding en hij traint herdershonden. Maar ook daar ziet hij geen verband. “Die gaan allemaal naar politie en speciale eenheden in het buitenland.”

De politie onderzoekt de zaken. Vooralsnog laten ze niets los over de informatie die ze hebben.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.