Nederlandse taal beter begrijpen bij DigiTaalHuis in Budel

Foto: Gemeente Cranendonck

In Budel wordt 6 september het DigiTaalHuis geopend. Het DigiTaalhuis is een centraal punt waar volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal terecht kunnen.

In Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden, en ook in Cranendonck is het een belangrijk thema. Het aanbod van verschillende organisaties komt samen bij het DigiTaalHuis, zodat voor iedereen passende ondersteuning wordt geboden.

Hulp

Er is een divers aanbod beschikbaar rondom beter leren spreken, lezen, schrijven, rekenen en omgaan met computers en internet. Medewerkers en geschoolde vrijwilligers helpen bij het vinden van de juiste informatie, een taalmaatje, een passend educatief aanbod of een doorverwijzing naar een formeel educatietraject. Tijdens de spreekuren kunnen mensen actief aan hun lees- en schrijfvaardigheden werken. Ook kunt u er informeren naar vrijwilligerswerk op het gebied van taal.

Het DigiTaalhuis is ontstaan uit een samenwerking tussen Bibliotheek De Kempen, gemeente Cranendonck, Stichting Lezen & Schrijven, Cordaad Welzijn en het Stercollege. Het is geopend op maandag en donderdag tussen 13.30 uur en 15.30 uur. Adres: Cordaad Welzijn, Dr. Ant. Mathijsenstraat 32.