Pop meets classic bij Musique Spectaculaire

Foto: Publiek domein

Musique Spectaculaire komt steeds dichterbij en vorige week was in het HAC Weekblad al te lezen dat de voorbereidingen van het evenement in volle gang zijn. Ook voor de solo-artiesten begint de spanning op te laaien.

 

Een van die solisten is Leonoor van Gompel uit Weert. Voor haar wordt het een imponerende avond. “Nooit eerder ben ik bij Musique Spectaculaire geweest, maar volgens mij is het heel indrukwekkend”, zegt ze. Met een mix van verschillende muziekstijlen hoopt ze de zaal plat te spelen. Zo vertolkt ze ook een lied uit de musical Elisabeth. “Het zijn moeilijke nummers. Daarbij weet ik niet of het echt mijn ding is om op een groot podium te staan. Normaal sta ik in een hoekje in een café te spelen.”

 

Volgens Maarheezenaar Manuela Kiggen, ook een van de solozangeressen, wordt het zeker niet de eerste keer dat ze op het podium staat. Ze maakt al zo’n 24 jaar muziek. “Ik denk wel dat ik er klaar voor ben, maar blijf wel oefenen”, aldus Kiggen. Ook voor haar is Musique Spectaculaire iedere keer weer een speciale avond. “Het hele dorp is erbij betrokken. Het gaat door de verschillende muziekstijlen alle kanten op. Het is pop meets classic die avond”, legt ze uit. Zelf zorgt ze er ook voor dat de genres uiteenlopen tijdens het evenement. Ze zingt vier nummers in de Engelse, Italiaanse, Duitse en Nederlandse taal.

 

Musique Spectaculaire vindt dit jaar plaats op 18 en 19 november in de Smeltkroes in Maarheeze.