Vier dames vertellen vrouwenverhalen in humoristische stuk ‘Winterbloemen’

Foto: Publiek domein

Vier vrouwen op het podium van De Smeltkroes, de komende dagen. Toneelgroep De Schakel uit Maarheeze heeft, nadat bleek dat er geen mannen mee zouden doen, een voorstelling gemaakt die draait om vier dames.

‘Winterbloemen’ is de naam van het toneelstuk. Een voorstelling die het publiek moet laten schaterlachen. Maar dat is gelukt, laten ze aan de Grenskoerier weten. Peer Wittenbos heeft de regie in handen, de actrices zijnĀ Ceciel, Conny, Arja-Corinne en Cindy. “Wij houden wel van drama maar we beseffen dat mensen graag willen lachen als ze een avondje uit gaan. Daarom hebben we nu voor de middenweg tussen komedie en drama gekozen. Een heel leuk, modern, vlot stuk”, aldus de dames.

De vier vrouwen hebben in het stuk iets te vieren en gaan er op uit. Wat er te vieren valt, willen ze nog niet zeggen. Ze zoeken een wellnesscentrum op. Maar onderweg krijgen ze een ongeluk en zitten ze, in de winter, vast inĀ the middle of nowhere. “Dan komt er van alles los”, vertelt Arja Corinne Janssens. “Herinneringen, leuke en minder leuke, er wordt gepraat over relaties en natuurlijk wordt er volop geroddeld.” Daarnaast komen er, voor vrouwen, herkenbare situaties naar voren.

‘Winterbloemen’ is te bewonderen op 28 en 29 oktober en 1 november in De Smeltkroes in Maarheeze. De voorstellingen beginnen om 20.30 uur.